gallery/logo-isabel_hr

Haptotherapie

 

Haptonomie gaat over de balans tussen voelen, denken en handelen. Als baby in de buik bij je moeder was het eerste wat je kon voelen. Naarmate de tijd vordert krijgt denken een steeds grotere rol in ons leven, soms gaat dit ten koste van het luisteren naar ons gevoel en zorgt dit voor een disbalans tussen voelen, denken en handelen. 

Tijdens de therapie gaan we door middel van gesprekken, ervaringsoefeningen en aanrakingsoefeningen op onderzoek naar hoe jij voelt, denkt en doet. Wat jouw lijf laat zien en voelen tijdens de oefeningen is vaak ook wat er in het dagelijks leven gebeurt. Wanneer je inzicht hebt in je eigen patronen kan je ervoor kiezen om dingen anders aan te pakken. Vaak levert dit meer zelfvertrouwen en meer energie op.

 

Naast volwassenen werk ik ook met jongeren en kinderen. In de begeleiding van jongeren en kinderen werk ik vooral veel met ervaringsoefeningen. Van oorsprong ben ik docent bewegingsonderwijs en ik zet met de jongeren en kinderen veel sport en spelsituaties in om ze meer inzicht te laten krijgen in hun eigen patronen. 

 

Thema's bij haptotherapie kunnen zijn:

  • Stressklachten, burn-out
  • Niet lekker in je vel zitten
  • Onverklaarbare lichamelijke klachten
  • Relatieproblemen (met partner/vrienden/familie/collega's)
  • Laag zelfbeeld/onzekerheid
  • Ontdekken van je mogelijkheden

 

Afspraak/informatie

Wanneer je meer informatie wilt, of wanneer je een afspraak wilt maken kan dat door te mailen naar: info@isabelhaptotherapie.nl of door te appen of bellen naar: 0634271846